Prof. Dr. Ziya ARGÜN

Gazi Eğitim Fakültesi > Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi > Matematik Eğitimi

Denizli İlinin Acıpayam Kazasının Dedebağı Kasabasında doğmuş ve İlkokulu Dedebağ , ortaokulu  aynı ilçenin Darıveren Kasabasında (1969,1972), Lise öğrenimini Bolu Erkek öğretmen Okulunda(1976) ve yüksek öğrenimini de Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde(1980) tamamladı. 1980-85 yılları arasında Tokat İmam Hatip Lisesinde Matematik öğretmenliği yaptıktan sonra 1985 Şubatında Gazi üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesine Arş.Görevlisi olarak atandı. Yüksek Lisansı aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde (1987) ve doktorayı da Büyük Britanya'nin Galler üniversitesinde (Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim dalında) (1992, Mart) tamamladı. 1993(Temmuz) yılında aynı Fakülteye Yardımcı Doçent, Ocak 1996 da da Doçent olarak atandı. 1997 yılında Yök - Dünya Bankası öğretmen yetiştirme projesi vasıtası ile İngiltere'nin Leeds Üniversitesinde bulundu. 3 Temmuz 2002  tarihinde Profesör olarak atanmış ve 2007-2010 yılları arasında Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölüm Başkanlığınıyapmıştır. 2004 yılından beri  Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Argün 2005-2011 yılları arasında Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu üteliği yapmış ve halen Fakülte kurul üyeliği yapmaktadır.