Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya

Turizm Fakültesi > Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Lisans

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü

Yüksek Lisans

  • Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, "Türkiye’de Beyaz peynir yapımında kullanılan Streptokok içeren ticari starterlerin yerli bakteriyofajlara karşı dirençliliklerinin araştırılması" Danışman: Prof.Dr. Nezihe TUNAİL

Doktora

  • Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, "Salamura beyaz peynirlerden izole edilen bazı Laktokok, Enterokok ve Laktobasil suşlarının proteolitik aktivite, bakteriyosin etkenliği ve biyogen amin oluşumu açısından karşılaştırılmaları" Danışman: Prof.Dr. Nezihe TUNAİL

İş Deneyimi

  • Araştırma Görevlisi; 1992 2000, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

    Misafir Araştırmacı; 1996 1997, Laboratory of Food Microbiology and Hygiene, Faculty of Agriculture, Aristotle University, Thessaloniki, Greece .

    Dr. Zir.Yük.Müh.; 2000 2007 Sağlık Bakanlığı, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı.

    "Türk Hijyeni ve Deneysel Biyoloji Dergisi\" Yayın Kurulu Sekreteri (02.03.2001 02.03.2004).

    Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merk. Bşk. Dr. Araştırmacı Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merk. Bşk., Laboratuar Güvenliği Çalışma Grubu Ağustos 2006-Nisan 2007. Dr. Araştırmacı;

    Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merk. Bşk., Zehir Araştırmaları Müdürlüğü, AR-GE grubu Ocak-Nisan 2007.

    Yard.Doç. Dr. ; Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Programı 06Nisan 2007-18 Nisan 2010

    Doç.Dr.; Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü. 19 Nisan 2010

    Prof.Dr.; Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 05 Aralık 2016

Doğum Yeri

  • Hozat, 25.09.1967

Yabancı Diller

  • İngilizce

İlgi Alanları

  • Gıda Bilimi veTeknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni, Yiyecek İçecek Üretimi, Ürün Geliştirme, Duyusal Analiz, Ekmek ve Unlu Mamuller