Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya

Turizm Fakültesi > Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Bilimsel Toplantı - Kongre ve Görevler

Kongre

  • Gün,İ., Şimşek, B., DurluÖzkaya, F.Aslım, B., Cell İmmobolized Techniques for Probiotic Bacteria : Microencapsulation. BiotechnologySustainable Development:Current statusFuture Scenarios., 1st International EgyptionJordanian Conference. Cairo 8211; Egypt.
  • Fügen DURLUÖZKAYA and Ilhan GUN, Traditional Turkish cheeses., International Symposium on Historical Cheeses of Countries Around the Archipelago Mediterraneo Thessaloniki, Greece
  • DURLUÖZKAYA, B. LEVENT, B. ESEN, Türkiye";den ihraç edilen bazı gıdalarda Salmonella alarmı., Türkiye 9. Gıda Kongresi Bolu
  • Nevin ŞANLIER, Menekşe CÖMERT, Fügen DURLUÖZKAYA, Türk mutfağında geleneksel tatlı ve helvaları gençlerin tanıma durumu., Türkiye 10. Gıda Kongresi Erzurum
  • TUNAİL, N., DEMİRTAŞ, D. ve DURLUÖZKAYA, F., Yoğurt fabrikalarında görülen bakteriyofaj problemi ve çözüm önerileri, Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, IV. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tekirdağ
  • LEVENT B., KURTOĞLU D., GÖZALAN A., MIYAMURA K., DURLUÖZKAYA F., PEKERÖZKAN A., MORITA M. ve ESEN B.,, Türkiyede enfeksiyon hastalıklarının kontrolü porjesi: Sağlıklı Bireylerde Difteri Seroepidemiyolojisi, XXXI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi Kuşadası, Aydın
  • DURLUÖZKAYA, F., KARABIÇAK N., KAYALI, R. ve ESEN, B., Bazı laktik asit bakterilerinin antifungal etkinliği., Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu İzmir
  • Demet Yumuşak, Özge Öncül, Fügen DURLUÖZKAYA, B. ESEN, Kültür koleksiyonu genel özellikleri ve Türkiye";deki kültür koleksiyonları., Türkiye 9. Gıda Kongresi Bolu
  • DURLUÖZKAYA, F. ve TUNAİL, N., Salamura beyaz peynirlerde biyogen amin riski, Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, IV. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tekirdağ
  • AKÇELİK, M., AYHAN, K., DURLU, F., AYDAR, L.Y. ve TUNAİL, N., Nisin üreten Lactococcus lactis suşlarının genetik determinantlarının belirlenmesi, 8. KÜKEM Kongresi Ankara
  • Menekşe CÖMERT, Fügen DURLUÖZKAYA, Nevin ŞANLIER, Otellerde gıda güvenliği., Türkiye 10. Gıda Kongresi Erzurum
  • F. DURLUÖZKAYA, B. LEVENT, B. ESEN, Microbiological Investigation of Retail Helva Produced in Turkey., 5th World Congress, Foodborne InfectionsIntoxications Germany
  • LEVENT B., DURLUÖZKAYA F., ASLAN BASBULUT E., ESEN B., Molecular epidemiological characterisationantimicrobial susceptibilities of Salmonella enteritidis in Turkey between 2000 2003., 5th World Congress, Foodborne InfectionsIntoxications Germany
  • DURLU, F.TUNAİL, N., Resistance of commercial cheese starter cultures to domestic bacteriophages in Turkey., The third international congress on food industry KuşadasıTurkey
  • Fügen DURLUÖZKAYA, Nevin ŞANLIER, Menekşe CÖMERT, Otellerde yiyecek içecek hizmetlerinde çalışan personelin gıda güvenliği bilgi düzeyi., Türkiye 10. Gıda Kongresi Erzurum
  • Fügen DurluÖzkaya, Menekşe Cömert ve Nevin Şanlıer, Yöresel Türk peynirlerinin tanınma ve tüketim durumları., VI. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi Antalya
  • Fügen DURLUÖZKAYA ve İlhan GÜN, Anadoluda peynir kültürü., ICANAS 38. Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi Ankara
  • DURLUÖZKAYA, F., İÇ, N. ve TUNAİL, N., Termofilik fajlara dirençli yoğurt kültürleri ve rotasyon, XI. KÜKEMBiyoteknoloji Kongresi Eğirdir, Isparta
  • AYHAN, K., AYDAR, L.Y., DURLU, F. ve TUNAİL, N., Lactococcus lactis subsp. lactis LL37 suşunun nisin üretiminde fermentasyon parametrelerinin belirlenmesi ve nisinin preparasyonu, 9. KÜKEM Kongresi Denizli
  • LEVENT B., KURTOĞLU D., GÖZALAN A., MIYAMURA K., DURLU-ÖZKAYA F., PEKER-ÖZKAN A., MORITA M. ve ESEN B., Proje Çalışma Grubu,, Türkiyede enfeksiyon hastalıklarının kontrolü porjesi: Sağlıklı Bireylerde Difteri Seroepidemiyolojisi., XXXI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, 19-23 Eylül 2004, Kuşadası- Aydın.
  • DURLU-ÖZKAYA, F., KARABIÇAK N., KAYALI, R. ve ESEN, B., Bazı laktik asit bakterilerinin antifungal etkinliği., Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, 22-23 Mayıs.
  • DURLU-ÖZKAYA, F., Çeşitli Peynirlerimizin Biyogen Amin Kompozisyonu, Türkiye 7. Gıda Kongresi 22-24 Mayıs, Ankara
  • Belkıs LEVENT, Revasiye KAYALI, Fügen DURLU ÖZKAYA, Tulin DEMİR, Berrin ESEN, Characterization of Shigella sonnei strains by use of antimicrobial susceptibility test and plasmid analysis, XXIII. World Congress of Pathology and Laboratory Medicine 26-30 May, İstanbul
  • GÖZALAN A., LEVENT B., PEKER-ÖZKAN A., ŞİMŞEK H., DURLU-ÖZKAYA, F., ŞENOL E., HASÇELİK G., ŞAHİNER N. AKIN L., ESEN B., Gıda kaynaklı bir salgın incelemesi Ankara, Ekim 2003, IX. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi Bildiri Özet Kitabı 3-6 Kasım, Ankara
  • Belma ASLIM, Fügen DURLU ÖZKAYA, Yavuz BEYATLI, Effect of Exopolysaccharides (Eps) Produced by Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains to bacteriophage and Nisin Sensitivity of the bacteria, International Dairy Symposium Isparta
  • DURLU-ÖZKAYA, F., İÇ, N. ve TUNAİL, N., Termofilik fajlara dirençli yoğurt kültürleri ve rotasyon, XI. KÜKEM-Biyoteknoloji Kongresi Eylül, Eğirdir, Isparta
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT ve Özlem KIZILKAYA, Turizm işletmelerinde zeytinyağlılarımızın yeri ve önemi., III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu 17-18 Nisan 2009, Antalya
  • DURLU-ÖZKAYA F., M. CÖMERT, N. ŞANLIER ve M.T. ÖZKAYA, Recognition and consumption of olive products., VI.International Symposium on Olive Growing. September 9-13, 2008, Evora-Portugal
  • ŞANLIER, N., M. CÖMERT, F. DURLU-ÖZKAYA and M.T. ÖZKAYA, Awareness Of Consumers Over Effects Of Olive Oil On Human Health, VI.International Symposium on Olive Growing September 9-13, 2008, Evora-Portugal
  • A. GOZALAN, B. LEVENT, A.P. OZKAN, H. SIMSEK, F. DURLU OZKAYA, N. SAHINER, L. AKIN, B. ESEN, A food-borne outbreak of Salmonella Enteriditis in Ankara, 14th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID), Turkey, Clinical Microbiology and Infection Prague, Czech Republic
  • KARABIÇAK N., DURLU-ÖZKAYA, F. , KAYALI R., ESEN B., Maya mantarlarının izolasyonu ve Laktik Asit Bakterilerinin bu mayalara karşı antifungal etkinliği, XXX. Türk Mikrobiyoloji Kongresi 30 Eylül-5 Ekim, Antalya
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA ve Özlem KIZILKAYA, Dolmalar ve Türk mutfağı ile Yunan mutfağındaki yeri., II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Kitabı (278211;29 Mayıs) Van
  • Özlem KIZILKAYA ve Fügen DURLU-ÖZKAYA, Yöresel Farklılıklarıyla Eriştenin Türk Mutfağındaki Yeri., II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Kitabı (278211;29 Mayıs 2009, Van
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT ve Mücahit Taha ÖZKAYA, TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN YEMEK GRUPLARI VE ZEYTİNYAĞININ ÖNEMİ, Ulusal Kazdağları ve Edremit Sempozyumu Balıkesir
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA ve Mücahit Taha ÖZKAYA, ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN YAPRAĞININ KULLANIM ALANLARI, Uluslararası Kazdağları ve Edremit Sempozyumu Balıkesir
  • Azize HASSAN ve Fügen DURLU-ÖZKAYA, ÖĞRENCİLERİN FAST FOOD BESLENME DURUMLARINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA, Uluslararası Destekli 5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu Antalya
  • Mücahit Taha ÖZKAYA ve Fügen DURLU-ÖZKAYA, BUTİK ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNİN ÖNEMİ, ULUSLARARASI KAZDAĞLARI VE EDREMİT SEMPOZYUMU Balıkesir
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA ve Menekşe CÖMERT, Gençlerin Farklı Zeytinyağları ile Yapılan Hamur İşleriyle İlgili Algılamaları, Uluslararası Destekli Ulusal 5. Gastronomi Sempozyumu Antalya
  • Menekşe Cömert, Nevin Şanlıer ve Fügen Durlu-Özkaya, Yöresel Organik ürünlerin pazarlanmasında tüketici tercihlerinin değerlendirilmesi., VI. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi 2-6 Nisan, Kervansaray Lara Antalya, Türkiye
  • Ayşe Gürsoy, Fügen DURLU ÖZKAYA Filiz Yıldız, Belma Aslım, Ekzopolisakkarit Üretimi Yüksek Streptococcus thermophilus W22 ve Lactobacillus bulgaricus delbrueckii spp. bulgaricus B3 suşlarının yoğurt üretiminde kullanımı, Türkiye 9. Gıda Kongresi 24-26 Mayıs, Bolu
  • Belkıs LEVENT, Fügen DURLU ÖZKAYA, Revasiye KAYALI, Eşe Aslan BAŞBULUT, Berrin ESEN, Salmonella Typhimurium suşlarının antimikrobiyal duyarlılık testleri ve moleküler metotlar ile değerlendirilmesi, 3. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi Ankara
  • CÖMERT, M., F. DURLU-ÖZKAYA, M.T. ÖZKAYA and N. ŞANLIER, Determining Women Behaviour Over Olive Oil Usage, VI.International Symposium on Olive Growing. September 9-13, Evora-Portugal
  • Menekşe CÖMERT, Özlem KIZILKAYA ve Fügen DURLU-ÖZKAYA, Türk mutfağında ve turistik işletmelerde salebin yeri., III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, 17-18 Nisan 2009, Antalya.
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT ve Özlem KIZILKAYA, Türk mutfağında geleneksel içeceğimiz bozanın dünü ve bugünü., III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, 17-18 Nisan 2009, Antalya.
  • AYHAN, K., AYDAR, L.Y., DURLU, F. ve TUNAİL, N., Lactococcus lactis subsp. lactis LL37 suşunun nisin üretiminde fermentasyon parametrelerinin belirlenmesi ve nisinin preparasyonu, 9. KÜKEM Kongresi Eylül, Denizli
  • AKÇELİK, M., AYHAN, K., DURLU, F., AYDAR, L.Y. ve TUNAİL, N., Nisin üreten Lactococcus lactis suşlarının genetik determinantlarının belirlenmesi, 8. KÜKEM Kongresi 20-22 Eylül, Ankara
  • Nevin Şanlıer, Menekşe Cömert ve Fügen Durlu-Özkaya, Çalışanların besin desteklerini kullanma düzeylerinin belirlenmesi., VI. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi 2-6 Nisan, Kervansaray Lara Antalya, Türkiye
  • N. KOCAMAN, E. YAZLA, Fügen DURLU-ÖZKAYA, Y. CESARETLI, Aflatoxin determination by HPLC method in red peppers, 6th International Congress of Turkish Society of Toxicology 2-5 November, Antalya, Turkey
  • LEVENT B., KURTOĞLU D., DURLU-ÖZKAYA, F. , GÖZALAN A., ÇÖPLÜ N., KOMIYA T., AKBAŞ E., MIYAMURA K., ESEN B., Seçilmiş üç ilimizde difteri antitoksin dağılımı, XXX. Türk Mikrobiyoloji Kongresi 30 Eylül-5 Ekim, Antalya
  • DURLU-ÖZKAYA, F. , ALSANCAK-ÖZKAN, G. VURAL, N. and AYHAN, K., Biogenic amine determination of Tulum cheese by high performance liquid chromatography (HPLC) with precolumn derivatization., Deauville Conference 98, 6th SAS Symposium on Analytical Sciences 22-24 June, Valencia, Spain
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekse CÖMERT and Suha SARK, Agro Tourism Knowledge Level of Tourism Students, Second International Symposium on Agricultural Research, August 28-31 Athens, Greece
  • Nevin ŞANLIER,Azize TUNÇ HASSAN, Fügen DURLU ÖZKAYA, Elbeyi PELİT, Evren GÜÇER, Menekşe CÖMERT,Ece KONAKLIOĞLU, GELENEKSEL TÜRK YEMEKLERİNDEN TAHIL, TATLI VE HAMURİŞLERİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN BİLİNME DURUMU, 934, 1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİKTEN KAFKASLARA GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, 15-17 Nisan 2010 TEKİRAĞ
  • Azize HASSAN, Nevin ŞANLIER, Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT,Evren GÜCER, Ece KONAKLIOĞLU, Elbeyi PELİT, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN GELENEKSEL HAMUR İŞİ VE TATLILARI BİLME DURUMLARI, sf 948, 1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİKTEN KAFKASLARA GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU 15 8211; 17 NİSAN 2010 TEKİRDAĞ
  • Nevin ŞANLIER, Azize TUNÇ HASSAN, Fügen DURLU ÖZKAYA, Elbeyi PELİT, Evren GÜÇER, Menekşe CÖMERT, Ece KONAKLIOĞLU, GELENEKSEL ET VE ETLİ YEMEKLERİN ÜNİVERSİTE GENÇLERİ TARAFINDAN BİLİNME DURUMU, 374, 1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİKTEN KAFKASLARA GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU 15 8211; 17 NİSAN 2010 TEKİRDAĞ
  • Azize HASSAN, Nevin ŞANLIER, Fügen DURLU-ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT,Evren GÜCER, Ece KONAKLIOĞLU, Elbeyi PELİT, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN YEMEKLERE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ, 971, 1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİKTEN KAFKASLARA GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU 15 8211; 17 NİSAN 2010 TEKİRDAĞ
  • Nevin ŞANLIER,Azize TUNÇ HASSAN, Fügen DURLU ÖZKAYA, Elbeyi PELİT, Evren GÜÇER, Menekşe CÖMERT, Ece KONAKLIOĞLU, ÇORBA VE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİN TÜRK MUTFAĞINDAKİ YERİ VE GENÇLER TARAFINDAN BİLİNME DURUMU, 925, 1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİKTEN KAFKASLARA GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU 15-17 NİSAN 2010 TEKİRDAĞ

Konferans, Sempozyum, Kongre, Panel vb. Görev

  • ICANAS Ankara

Bilimsel Toplantı Düzenleme

  • V.International Symposium on Olive Growing. September Izmir

Yöneticilik, Kurul ve Komisyon Üyeliği ile Koordinatörlük

  • Bölüm Başkan Yardımcılığı

Dersler ve Tez Yönetme

Tez Yönetme

  • TURİZM SEKTÖRÜNDE ALTERNATİF BİR PAZARLAMA STRATEJİSİ OLARAK GERİLLA PAZARLAMANIN KULLANILMASI: KONAKLAMA İŞLETMELERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
  • Tahsisli Taşınmazlar Üzerinde Gerçekleştirilen Turizm Tesislerinin Yenileme Yatırımları Açısından Değerlendirilmesi
  • YABANCI TURİSTLERİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ, PERSONELİ VE TÜRK MUTFAĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: ALANYA ÖRNEĞİ

Dersler

  • Öğretmenlik Uygulaması (20082009)
  • Mezuniyet Projesi I (20082009)
  • Okul Deneyimi II (20082009)
  • Mutfak İşlemleri I (şube 3) (20082009)
  • Okul Deneyimi I (20082009)
  • Mönü Uygulamaları (Şube 2) (20072008)
  • Mezuniyet Projesi II (20082009)
  • Öğretmenlik Uygulaması (20072008)
  • Mönü Uygulamaları (20082009)
  • Mutfak İşlemleri I (20072008)
  • Mönü Uygulamaları (20072008)
  • Uluslar Arası Mutfaklar (20082009)
  • Mutfak İşlemleri I (Şube 2) (20082009)
  • Mezuniyet Projesi I (20072008)
  • Okul Deneyimi II (20072008)
  • Mutfak İşlemleri I (20082009)
  • Konaklama İşletmelerinde Güvenlik ve İş Emniyeti (20072008)
  • Mutfak İşlemleri II (20072008)
  • Pastane Uygulamaları (20072008)
  • Mezuniyet Projesi II (20072008)

Yabancı Dil

Kitap ve Editörlük

Kitap

  • Fügen Durlu-Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan. (2015). HER YÖNÜYLE GIDA. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencilerine yönelik hazırlanmış olan kitap, Gıda Mühendisliği alanına da hizmet etmektedir. Türkiye. SİDAS.
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA ve Menekşe CÖMERT. (2010). Profesyonel Restoran Yönetimi; Mönü Planlama ve Analizi. Kitap içinde "MÖNÜ PLANLAMA VE ANLİZİ" isimli bölüm tarafımızdan yazılmıştır TÜRKİYE. Detay Yayıncılık.
  • Fügen DURLU ÖZKAYA. (2009). Zeytinyağı; Türk mutfağında zeytinyağı. Ülkemiz zeytin ve zeytinyağının üretimden tüketime her aşaması. Yazar tarafından hazırlanan kısımda Türk mutfağında zeytinyağının kullanımı işlenmiştir. Türkiye. Eflatun.
  • Kamuran Ayhan and Fügen Durlu Özkaya. (2008). Biogenic Amines in Foods, Metabolism, Applications of Lactic Acid Bacteria. Laktik asit bakterilerinin metabolizması ve kullanım alanları. Trivandrum, India. Research Signpost.
  • Fügen DURLUÖZKAYA. (2000). Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları, Genişletilmiş ikinci baskı; Salmonella aranması.. Gıdalarda Salmonella izolasyonuna ilişkin yöntemler. Türkiye. Armoni Matbaacılık.
  • Fügen DURLUÖZKAYA. (1999). Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları; Genel identifikasyon testleri.. Gıdalarda mikroorganizmalar üzerine uygulanan genel identifikasyon testleri Türkiye. Armoni Matbaacılık.
  • Arş. Grv.Fügen DURLUÖZKAYA, Arş. Grv. Hakan Kuleaşan. (1999). Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları; Maya ve Küf.. Gıda mikrobiyolojisinde maya ve küfler Türkiye. Armoni Matbaacılık.
  • Arş. Grv. Hakan Kuleaşan, Fügen DURLUÖZKAYA. (1999). Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları; Vibrio parahaemolyticus.. Gıdalarda Vibrio parahaemolyticus Türkiye. Armoni Matbaacılık.
  • Değer Kaleli, Fügen DURLUÖZKAYA. (1999). Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları; Enterokok aranması.. Gıdalarda ve özellikle sularda enterokok aranması. Türkiye. Armoni Matbaacılık.
  • Değer Kaleli, Fügen DURLUÖZKAYA. (1999). Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları; Bacillus cereus sayılması.. Gıdalarda Bacillus cereus sayılması. Türkiye. Armoni Matbaacılık.

Atıf

  • (2007). LWT Food Science And Technology, Effect of exopolysaccharides (EPSs) produced by Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains to bacteriophagenisin sensitivity of the bacteria.
  • (2007). Proc. Int. Symposium on ";Historical Cheeses of Countries around the Archipelago Mediterraneo";, Thessaloniki, Greece, 68211;8 December 2007,, Durlu-Özkaya F., Gün I., Traditional Turkish cheeses,
  • (2005). International Journal of Dairy Technology, Industrially important characteristics of Turkish originated domestic strains s. thermophilusL. Delbrueckii subsp. bulgaricus.
  • (2005). International Journal of Dairy Technology, Inhibition of yeast isolated traditional Turkish cheeses by lactobacillus spp.
  • (2002). Journal of Food ProcessingPreservation, Biogenic amine content of some Turkish cheeses.
  • (2001). Meat Science, Determination of biogenic amines produced by Enterobacteriaceae isolated meat products.
  • (2001). J. Appl. Microbiol., Technologically important properties of lactic acid bacteria isolates Beyaz cheese raw ewe milk.
  • (2000). Milchwissenschaft, Biogenic amine determination in Tulum cheese by high performance liquid chromatography (HPLC).
  • (1999). Milchwissenschaft, Determination of biogenic amine content of Beyaz cheesebiogenic amine production ability of some lactic acid bacteria.

Makaleler

SCI, SCI-EXP., SSCI, AHCI Tarafından Taranan Makaleler

  • Gürsel A., Gürsoy A., Anli E.A.K., Budak S.O., Aydemir S. And Durlu-Özkaya F. (2016). Role of milk protein-based products in some quality attributes of goat milk yoğurt. . Journal of Dairy Science, 99(2694-2703.).
  • Ebru ŞENEL, Filiz YILDIZ, Atila YETİŞEMİYEN, Fügen DURLU-ÖZKAYA, Şebnem ÖZTEKİN AND Ebru ŞANLI (2012). Evaluation of the Biogenic Amine Content and Some Chemical and Microbiological Properties of Urfa and Van Herby Cheeses. . Kafkas Univ Vet Fak Derg. , 18 (4)(537-544.).
  • Ayşe Gürsoy, Fügen Durlu-Özkaya, Filiz Yıldız ve Belma Aslım (2010). Set Type Yoghurt Production by Exopolysaccharide Producing Turkish Origin Domestic Strains of Streptococcus thermophilus (W22) and Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (B3). Kafkas Univ.Vet.Fak.Derg., 16(81-86).
  • Filiz Yildiz1, Atila Yetisemiyen1, Ebru Senel1, Fügen Durlu-Özkaya2 , Sebnem Öztekin1, Ebru Sanli1 (2010). Some properties of Civil cheese; a kind of traditional Turkish cheese. International Journal of Dairy Technogy, 63 (4)(575-580).
  • Nevin Şanlıer, Menekşe Cömert, Fügen Durlu-Özkaya (2010). HYGIENE PERCEPTION: CONDITION OF HOTEL KITCHEN STAFFS IN ANKARA, TURKEY. Journal of Food Safety, 30(415-431).
  • Aslim B., Ozkaya M.T. (2007). Effect of exopolysaccharides (EPSs) produced by Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains to bacteriophage and nisin sensitivity of the bacteria.. LWT- Food Science And Technology, 40(564-568).
  • Ayhan K., Tunail N. (2005). International Journal of Dairy Technology. Industrially important characteristics of Turkish originated domestic strains s. thermophilus and L. Delbrueckii subsp. bulgaricus., 58 (3)(150-157).
  • Karabıçak N., Kayalı R., Esen B. (2005). Inhibition of yeast isolated from traditional Turkish cheeses by lactobacillus spp.. International Journal of Dairy Technology, 58 (2)(111-114).
  • Fügen DURLU-ÖZKAYA (2002). Biogenic amine content of some Turkish cheeses.. Journal of Food Processing and Preservation, 26 (4)(254-265).
  • Kamuran AYHAN and Nilüfer VURAL (2001). Determination of biogenic amines produced by Enterobacteriaceae isolated from meat products. Meat Science, 58(163-166).
  • Vasilis XANTHOPOULOS, Nezihe TUNAIL and Evanthia LITOPOULOU-TZANETAKI (2001). Technologically important properties of lactic acid bacteria isolates from Beyaz cheese from raw ewe milk.. J. Appl. Microbiol, 91(861-870).
  • Efstathios ALICHANIDIS, Evanthia LITOPOULOU-TZANETAKI and Nezihe TUNAİL (2000). Determination of biogenic amine content of Beyaz cheese and biogenic amine production ability of some lactic acid bacteria.. Milchwissenschaft, 54 (12)(680-682).
  • Kamuran AYHAN, Güleren ÖZKAN (2000). Biogenic amine determination in Tulum cheese by high performance liquid chromatography (HPLC). Milchwissenschaft, 55 (1)(27-28).

Ulusal Hakemli Ve Dğr Bil., Sanatsal Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • FÜGEN DURLUÖZKAYA, MENEKŞE CÖMERT (2008). Gıda zehirlenmelerinde etken faktörler.. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 68(3).
  • FÜGEN DURLUÖZKAYA, NEZİHE TUNAİL (2003). Peynirlerde bulunan biyogen aminler ve biyogen amin oluşumundan sorumlu mikroorganizmalar. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 60 (2)(6368).
  • AYHAN, K., AYDAR, L.Y., DURLU, F. ve TUNAİL, N. (1996). Lactococcus lactis subsp. lactis LL37 suşunun nisin üretiminde fermentasyon parametrelerinin belirlenmesi ve nisinin preparasyonu. KÜKEM Dergisi, 19 (2)(49 58).
  • AKÇELİK, M., AYHAN, K. DURLU, F. , DEMİRCAN, S. ve TUNAİL N. (1996). Türkiyeden izole edilen Lactococcus lactis subsp. lactis suşlarında nisin üretim özelliğinin genetik determinantlarının belirlenmesi.. Tr. J. Biology, 20(9 18).

Ödül - Proje - Buluş

Ödül

  • International Dairy Symposium Poster Birincilik Ödülü (2004)

Proje

  • Türkiyedeki Çeşitli Peynir Örneklerinde Aflatoksin Tayini (2009) Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı
  • Yerli ve yabancı turistlerin Türk hamur işi ve tatlılarını bilme durumları ve tüketimin yaygınlaştırılması amacıyla reçetelerin zeytinyağıyla modifikasyonu (2008) Gazi Üniversitesi
  • Türk mutfağı ve kültürünün gençler tarafından bilinme durumunun tespiti ve yöresel yemeklerle ilgili standart tarife geliştirilme (2008) Gazi Üniversitesi
  • Bazı geleneksel peynirlerimizin biyogen amin içeriğinin saptanması ve peynirlerin mikrobiyolojik ve biyokimyasal özellikleriyle olan ilişkisinin araştırılması (2005) Ankara Üniversitesi
  • Bazı Lactobacillus izolatlarının ekzopolisakkarit üretimlerinin belirlenerek, biyoteknolojik açıdan öneminin araştırılması (2005) TÜBİTAK projesi
  • Yoğurt fabrikalarında faj probleminin çözümüne yönelik araştırmalar (2002) , TÜBİTAK projesi
  • Starter bakterilerinin oluşturduğu biyogen aminlerin saptanması ve salamura beyaz peynirlerde biyogen aminlere bağlı risk faktörünün belirlenmesi (2001) Ankara Üniversitesi
  • Laktik streptokoklarda nisin üretim özelliğinin genetik determinantları, bu özelliğin aktarım olanakları ve mikrobiyel yolla nisin üretimi üzerine araştırmalar (1995) TÜBİTAK projesi
  • Türkiye de Beyaz peynir yapımında kullanılan Streptokok içeren ticari starterlerin yerli bakteriyofajlara karşı dirençliliklerinin araştırılması (1991) Ankara Üniversitesi